208-у річниця з дня народження Кобзаря

изображение_viber_2022-03-09_11-57-26-716

    9 березня вся Україна відзначає річницю з дня народження великого сина України, нашого пророка Тараса Григоровича Шевченка.
Тарас Шевченко – національний символ українського народу, який пробудив українську душу та утвердив духовну основу народу для боротьби проти поневолення Російською імперією. Як і раніше, його життєвий шлях і творчість надихають мільйони українців світу на боротьбу за вільну Україну.
     Сьогодні відзначаємо 208-у річницю з дня народження Кобзаря, а таке враження, що Шевченко все життя був з нами. Він писав вірші чорнилом майбутнього.
Те, що написано Великим Тарасом – це те, що сьогодні відбувається в Україні. Своїм творами він попереджав, що Україну чекає тяжка війна з російським агресором. Він показував, що ідея “руського міру” не нова, вона існувала і в його час. І московітам ніколи не можна вірити.
Хочу процитувати частину поеми «Сон». Початок цього твору в контексті нинішніх подій видається як пророцтво:
«Той мурує, той руйнує,
Той неситим оком
За край світа зазирає,
Чи нема країни,
Щоб загарбать і з собою
Взять у домовину».
      Росія сьогодні, як і тоді, показує своє бажання підкорювати інші народи, нищити право українців на свою свободу та незалежність. Тягнути у свою геополітичну «домовину» український народ.
Але Великий Тарас не лише попереджував про агресію споконвічного ворога України. Він вказав, як нам треба діяти, щоб вистояти, щоб зберегти націю, зберегти державу – БОРОТИСЯ.
«Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!», – головне пророцтво Тараса Григоровича для сучасної України.
І сьогодні наша армія виконує пророцтво Шевченка – з Божою допомогою знищує ворога!
Слава Великому Тарасу!
Слава Українській Армії!
Слава Україні!

изображение_viber_2022-03-09_11-57-27-273

изображение_viber_2022-03-09_11-57-27-954

Залишити відповідь