Що я можу зробити для моєї України?

Школа – це маленький тест-драйв дорослого життя. Формуючи в ній сучасне суспільство, що базується на цінностях, ми вчимо дітей механізмів, що працюють у державі. Але лише та країна здатна розвиватися, яка дбає про своє майбутнє підростаюче покоління засобами патріотичного формування особистості.
Проблема громадянина-патріота давня, як світ. Вона постала перед людством тоді, коли виникла перша держава. Патріотичне виховання створює певні передумови громадянської поведінки. Однак це лише передумови.
21 жовтня 2022року у 6Б класі відбулася година спілкування на тему «Що я можу зробити для моєї України?», яка стала логічним продовженням традицій національно –патріотичного виховання гімназистів.
Любов до Вітчизни починається з любові до своєї Малої Батьківщини – місця, де людина народилася. Саме тому, обговорюючи актуальну проблему за круглим столом, шестикласники своє майбуття бачать у рідному місті Первомайську, а любов до нього проявляється вже зараз. І вона не в гучних гаслах, не в рожевих мріях, а в буденних речах: любити швидкоплинний Буг та синю Синюху і докласти зусиль до їх очищення, дбати про екологічну культуру жителів міста та запровадження енергозаощадження, щороку висаджувати квіти та дерева, підтримувати зелену зону міста, а зараз підтримати воїнів Збройних сил України у їх звитяжній боротьбі з лютим ворогом нашої незалежності.
Діти активно висловлювалися про свої думки й прагнення вже зараз бути корисними рідній Україні, розповідали про участь у благодійних акціях, що проводяться в нашому місті, пропонували свій план створення проекту «Первомайськ – місто майбутнього».
Більшість юних громадян України вже обрали майбутню професію, яка допоможе реалізуватися в житті. За десять років серед них будуть журналісти й лікарі, водії й економісти, продавці й військові. А значить є майбутнє в країни! Бо саме їм будувати нову Україну – державу любові, добра та процвітання!

герасим

герас

герасимчук

изображение_viber_2022-10-21_11-33-02-097

Залишити відповідь