Всеукраїнський тиждень права

Одним із завдань сучасної шкільної  правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці  правознавства просто неможливо, тому в гімназії  щорічно проводиться  Всеукраїнський  тиждень права.

Проведення тижня права (07-13.12.2022р)було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнівської молоді про їх права, зазначені в державних документах,  дотримання національних  та загальнолюдських    морально-естетичних принципів, традицій .

Протягомтижняпроведено низку заходів:

– для  учнів 1-4 класів було проведено конкурс малюнків  «Свої права ти добре знай, їх шануй та поважай»;

–   учням   5 – 9 класів були запропоновані ілюстрації з казок та завдання до цього – надати правових коментар, яке право було порушено;

-12 грудня  учні  та вчителі гімназії  були залучені до розгадування ребусів та кросвордів на правову тематику. Найактивнішими виявились учні 9-а класу та вчителі, які із задоволенням долучились до завдання.

– 13 грудня    проведена гра « Юридичний футбол» між учнями 9-а та 9-б класу. В ході гри діти проявили свої знання з термінології та умінь розв’язувати юридичні задачі. Феміда була на боці учнів 9-а класу,які виявились швидшими у відповідях на запитання.

Тиждень виявився дуже інформаційним, змістовним, динамічним. Всі матеріали заходів  були розміщені на Padlet-дошці. Кожен учасник заходів, що проходили, залишився задоволеним своєю працею та дізналися багато цікавого.

изображение_viber_2023-02-15_17-25-14-497 изображение_viber_2023-02-15_17-25-14-351

 

Залишити відповідь