Тиждень іноземних мов у гімназії

     Проведення предметних тижнів, зокрема з англійської та німецьких мов, дає учням можливість розкрити власні інтелектуальні, мовленнєві та творчі здібності, проявити себе у різних ситуаціях та ролях, дізнатися багато нового, зацікавитися, а можливо й визначити свою подальшу долю, дізнавшись про власні вподобання, та усвідомлено вивчати предмет. Згідно з річним планом МО іноземних мов на 2022-2023 н.р., з 13 по 17 лютого 2023 року в нашому закладі було проведено “Тиждень іноземних мов” під девізом «New language – new world / Neue Sprache – neues Welt».
Розпочався тиждень з виставки постерів, малюнків та відео на тему «I like it./ Ich mag das». Діти різних класів презентували свої роботи англійською та німецькою мовами на padlet дошці разом з відеороликами мешканців з Великобританіі, які залюбки співпрацювали з нами протягом тижня, активно спілкуючись з дітьми онлай та надсилаючи свої тематичні відео.
14 лютого традиційно було присвячене Дню Св. Валентина. В цьому році свої найкращі побажання щастя, любові, а також безмежної вдячності діти адресували славним захисникам та захисницям України в малюнках та поробках у вигляді валентинок в національному стилі, з написами українською, англійською та німецькою мовами. Учні початкової школи ще й мали змогу поспілкуватися онлайн з носіями англійської мови. І цей новий досвід став для них першим кроком до іншого й ще незвіданого нового світу. Діти різних класів мали змогу пограти в цікаві ігри, взяти участь у вікторинах та поспівати англійських та німецьких пісень.
Тематичному дню «Nice to meet you!/ Schön, dich kennenzulernen!» був присвячений третій день тижня. Представити себе, познайомитися з носіями англійської та поспілкуватися діти могли за допомогою розповідей про себе в малюнках та відеороликах англійською та німецькою мовами.
В цей день було оголошено збір ідей для проекту – написання листа „A letter to the King of GB“.

В четвер, в рамках тижня, проходили віртуальні подорожі Великобританією та Німеччиною. Вчитель англійською мови, Розводовська О.М., пребуваючи у Великій Британії, вела прямі репортажі з країни, мова якої вивчається, презентувала краєвиди Англії та визначні місця Лондона, залучала англововних носіїв до онлайнвідеозустрічей на уроках.
В серед учнів шостих класах було проведено засідання клубу «Ерудит» для знавців німецької мови. Цікаві завдання діти виконували з великим задоволенням, тим самим переконуючись у власних можливостях та знаннях.
Була також організована відео зустріч з носієм німецької мови Барбарою, німкенею, якій 72 роки і яка вже тридцять років проживає в Британії, та українською дівчинкою-переселенкою, яка мешкає в родині цієї жінки. До зустрічі залучилися учні 7- 9 класів та вчителі школи.
Онлайн спілкування тривало біля години і викликало неймовірний інтерес серед учнів, які мали змогу «вживу» почути про країни, мови яких вивчають у школі, безпосередньо від носіїв, а також від своїх однолітків, яким довелося там жити. Діти ставили багато запитань, які їх цікавлять та хвилюють на даний момент. Цей неймовірний досвід живого спілкування допоміг нашим дітям усвідомити, що сучасний світ дуже тісний, а володіння іноземними мовами – це нагальна потреба.
У п’ятий день тижня пройшов завершальний етап проекта „A letter to the King of GB“ – Пишемо лист Королю Великобританії. Із зібраних ідей учні гімназії сформували послання та відіслали лист, з нетерпінням чекаючи на відповідь.
Учні 5-х класів взяли участь в цікавих вікторинах (Засідання клубу «Ерудит» для знавців англійської мови), ізюминкою яких став обмін вчителями англійської, що викладали в інших класах. Бо йти назустріч неочікуваним викликам – необхідна навичка сучасної людини.
Спробувати себе в ролі поетів та перекладачів змогли учні 7-9 класів, які завершили проект «In meinem Haus/В моєму домі» Цей захід мав на меті художню інтерпретацію вірша в завданнях різного рівня складності – від малюнка до літературного перекладу.
І завершився тиждень виставкою-конкурсом стікерів «Hello! We are from Ukraine!/ Hallo! Wir sind aus der Ukraine!», на якій діти різних класів всім продемонстрували, що вивчаючи іноземні мови, вони все ж таки найбільше люблять своє рідне, а вивчення іноземних мов допомагає їм йти у життя освіченими людьми з різнобічними знаннями та гнучкими навичками.

Screenshot_10 Screenshot_11 Screenshot_12

Screenshot_7

Screenshot_8 Screenshot_5Screenshot_4

Screenshot_1 Screenshot_3 зображення_viber_2023-02-18_16-14-07-384

Залишити відповідь