Тиждень української писемності та мови

Перший тиждень листопада наша школа присвячує рідній мові, адже саме на 9 листопада припадає День української писемності та мови. Педагоги школи велику увагу приділяють формуванню мовної культури особистості, тому що мова народу є втіленням національної самобутності. Рідна мова… Вона така неповторна, мелодійна, співуча, бо ввібрала в себе гомін дібров і луків, полів і лісі, духмяний, п’янкий запах землі. У народу немає більшого скарбу, ніж його мова. Бо саме мова – це характер народу, його пам’ять, духовна могутність. У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, краса і сила душі, вона його, народу, цвіт і зав’язь.

Для популяризації українського слова, формування відчуття краси рідної мови методичним об’єднанням учителів української мови та літератури було розроблено та проведено ряд заходів в рамках тижня української писемності та мови.

06.11.- усний журнал «День української писемності та мови. Погляд крізь століття».

Школярів було ознайомлено із історією свята, розвитком писемності та книгодрукування в Україні, визначними мовознавцями минувшини та сьогодення.

фото статятанятаня1

07.11.- конкурс мемів, плакатів. Рекламних проспектів «Сто причин любити українську».

таня2таня3

Переможці шкільного туру конкурсу читців «Поетична пристань» представили нашу школу на міських змаганнях. Всі члени команди посіли призові місця:І вікова категорія – Мельніков Нікіта – ІІІ місце;ІІ вікова категорія – Романчук Ксенія – ІІІ місце, ІІІ категорія представлена Ягольницьким Вадимом принесла срібло у кошик школи.

6таня5 7 8

З 07.11. по 10.11. проходили засідання клубу «Ерудит» .Учителями Сухотіною С.П., Герасимчук Н.Ю., Подлісецькою А.П., Радоуцькою А.А.  визначалися кращі знавці мови серед 8-9,10-11, 7-8  та 5-6 класів.

9 10 11

12 13

09.11.-  школа взяла участь у написанні Всеукраїнського диктанту національної єдності.

15 16

Колег-освітян учителі української мови та літератури привітали філологічними шпаргалками .

17 18 19

Після уроків пройшов І тур VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

10.11. – відбувся І шкільний тур предметної олімпіади з української мови та літератури. Відібрано кращих представників для шкільної команди.

20 21 22

 

Завершився тиждень засіданням методичного об’єднання учителів української мови та літератури та підбиттям підсумків проведеного  тижня.

Мова — краса спілкування. Мова — як сонце яснее,

Мова — то предків надбання. Мова — багатство моє.

 

Залишити відповідь