Міжнародний день волонтера

5 грудня – Всесвітній день волонтера. Україна — єдина країна у світі, де цей день переходить у День збройних сил, який відзначається 6 грудня. Волонтерський рух у нашій країні став популярним, починаючи з Революції гідності і російської окупації.

Волонтер у перекладі з англійської мови означає «добровільний помічник». Це люди, які цілком безоплатно працюють скрізь, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах, будинках престарілих і на війні. Волонтерство — це не робота, а покликання. Це спосіб життя і мислення. Небайдужість до чужої біди, причетність і співпереживання — те, що веде волонтерів вперед.

Наш заклад активно бере участь у різних заходах та кожен може відчути себе волонтером. На благодійній ярмарці вдалося зібрати 7000 тис. гривень на машину для ЗСУ, 4100 на генератор для тих хто знаходиться на передовій, допомогали коштами та речами людям які постраждали від війни, учні 7Б класу зібрали харчові продукти для жителів Херсону. Волонтери – це справжній приклад  доброти, людяності й безкорисливості. 5afff7cb1e113b13424b5d12e1d48760

Залишити відповідь