Що значить бути патріотом своєї країни?

      Про патріотизм можна говорити багато , красиво і довго. Можна, наприклад, сказати, що патріотизм – це високе почуття відданості і любові до своєї Батьківщини. Патріот – це та людина, яка відчуває любов до своєї Батьківщини і ставить її інтереси вище своїх власних, це бажання зробити все можливе,щоб зберегти її саму, її народ та культуру,мову, історію, бажання захищати її інтереси і кордони. Слово прийшло з грецької πατρίς, що означає Батьківщина. А Батьківщина – місце де ми вперше побачили цей надзвичайний світ.

Сьогодні, коли у нашій країні ситуація зовсім не стабільна і російські окупанти намагаються захопити нашу Батьківщину, не залишається нічого,як боротися за свою країну, відстоювати свої права і любити понад усе.. Ніхто не захистить нашої держави,поки це не зробимо ми самі – українці. Сьогодні, наші громадяни вже доказали,що вони дійсно патріоти,палкі патріоти України, коли на майдані воювали і навіть покладали життя(, тисячі наших воїнів ризикують найдорожчим – власним життям задля майбутнього України та її народу!

Бути патріотом — значить любити життя, уміти прожити його гідно і цікаво, просто йти вперед своєю дорогою. Бути патріотом – означає поважати себе, відповідати за свої вчинки, слова, поведінку, бо ти є представником своєї нації, ти – країна! Бути патріотом, це значить виховувати в собі перш за все громадські, політичні, державотворчі риси: віру в Бога й послух його законам, вірність, твердість, силу волі  та дисципліну….

Лише справжні патріоти, об’єднавшись, підносять культурний та економічний рівень своєї держави, творять нову історію  , де є чисте і світле майбутнє.

Отже, в нашій загальноосвітній школі І – ІІІ ступеня №12 з 2 до 6 жовтня відбувався історичний тиждень « Я – патріот України». Учні нашої школи мали змогу виявити свої найкращі почуття до власної країни, її історії та сьогодення. Тиждень складався з декількох сторінок на патріотичну тематику: конкурс плакатів та стіннівок « Любімо Україну», історичний калейдоскоп для учнів 5-6 класів « Любити свою країну – це знати її історію» , історичний вечір – зустріч з учасником АТО « Ціною власного життя» для справжніх патріотів – учнів нашої школи та захист учнівських проектів « Патріоти в історії нашої країни». В конкурсі плакатів взяли участь учні майже всіх класів школи, з задоволенням виявивши власне бачення патріотизму. 5-ти і 6-тикласники зустрілись в двобої на історичному калейдоскопі, назвавши імена патріотів України серед видатних історичних осіб минулого та сьогодення. Проте найбільше до душі прийшовся учням старших класів історичний вечір-зустріч з учасником АТО Володимиром Геннадійовичем Зубовим – батьком однієї з випускниць нашої школи. На початку розмови з героєм, який ціною власного життя довів любов до своєї країни, старшокласники провели невеличкий екскурс минулим нашого народу та участі наших співвітчизників в двох світових війнах. В другій частині зустрічі герой АТО розповів учням та вчителям історії про боротьбу наших захисників з  військами агресора на сході України, підтвердивши слова про героїзм українських солдат фотодокументами та відео сюжетами. Вразили учнів також історії особистого внеску Володимира Геннадійовича в перемогу над окупантом, його мужність, впевненість в майбутньому нашої країни та надзвичайний патріотизм героя. Кінець патріотичного тижня був відзначений захистом історичних проектів « Патріоти в історії нашої країни». Саме тут по-справжньому натхненні і люблячі свою державу  учні змогли віддати шану тим українцям, хто віддав життя за власну державу .

Отже, тематичний тиждень історії в нашій школі, присвячений любові до своєї країни, відбувся, розкривши в його учасниках – учнях і вчителях найкращі людські якості: любов до своєї країни, свого народу, його історії та сьогодення. Недаремно девізом дійства стали слова Д.Ф.Кеннеді : « Не питай, що країна зробила для тебе, скажи краще, що ти зробив для власної країни!» Бути чи не бути патріотом – вирішувати кожному. Але жити у своїй країні і не вважати себе її частиною – якось неправильно. Тому,будьмо патріотами нашої України і любімо її всім серцем своїм і всією свою душею

20171004_133521 20171005_142844 awdarcBGYGY

Залишити відповідь