Тиждень іноземних мов

З 12 по 16 лютого в гімназії №2 проходив тиждень іноземних мов. Багато різних заходів  було організовано вчителями  іноземних мов онлайн, враховуючи нинішній формат навчання.

Заходи тижня охоплювали учнів всіх вікових категорій, всіх класів. Понеділок був присвячений презентації самого себе англійською та німецькою мовами. Діти розповідали про себе, свою родину та уподобання в малюнках, фото з коментарями та відеороликах іноземними мовами. Такий вид роботи дуже сприяє розвитку комунікативних навичок учнів в умовах дистанційного навчання.

З великою цікавістю учні середньої та молодшої школи знайомилися з цікавими фактами про  країни, мови яких вивчаються у нашій школі,  у вівторок. Оскільки краєзнавчий аспект є невід’ємною частиною занурення у життя іншого народу та кращого розуміння його  мови, культури, то завданням школярів було не лише переглянути відеоролики про Велику Британію та Німеччину, а й залишити коментар відповідною мовою. Такий вид роботи, на нашу думку, не лише розширює кругозір дітей, а й сприяє розвитку критичного та аналітичного мислення в процесі порівняння стилів життя різних народів. А розв’язання тематичних, кросвордів, ребусів та загадок стало підсумком цього дня.

І звичайно ж, не пройшло поза увагою всесвітньо улюблене свято День святого Валентина 14 лютого, коли вся школа, від найменших і до найстарших, з безмежною любов’ю та щирою вдячністю виготовляла валентинки, роблячи підписи англійською, українською та німецькою мовами. В цей день вся дитяча любов через їхню творчість була вкладена в теплі слова рідним, близьким, друзям і нашій незламній Україні та нашим надзвичайно мужнім та хоробрим захисникам та захисницям.

Не пройшли ми і повз літературу, а саме – англійську та німецьку поезію, бо ж відомо, що кожна мова знаходить своє найкреативніше втілення саме в поетичному слові. В четвертий день тижня діти всіх класів мали змогу показати свої літературні таланти в читанні віршів англійською та німецькою мовами, презентуючи свою роботу у відеороликах. А більш схильні до художньої творчості представили свої малюнки-ілюстрації до самостійно обраних іншомовних віршованих творів.

І завершився наш тиждень створенням стікерів  на тему «Привіт! Ми з України! Hello! We are from Ukraine! Hallo! Wir sind aus der Ukraine!»  В цих дитячих роботах, які розміщені на Padlet дошці https://padlet.com/mnogobablaua/padlet-d6i4w2xc9108zxf3 як і всі інші заходи Тижня іноземних мов, – вся невимовна любов та гордість за нашу країну та величезне бажання маленьких гарячих сердець донести це світу. І саме ефективне вивчення іноземних мов може допомогти нам зробити це.

Залишити відповідь