Засідання педагогічної ради

     Головним завданням сучасного освітнього закладу  є забезпечення умов для розвитку і саморозвитку кожного учня, що реалізується через оновлення змісту навчальних програм, інноваційних технологій організації навчально-виховного процесу, в тому числі й організації домашньої самостійної роботи.  А в умовах дистанційного навчання   набуває особливого значення. Питання,    як зробити домашнє завдання продуктивним і потрібним,  розглядалося на засіданні педагогічної ради «Роль домашніх завдань у підвищенні мотивації до навчання    здобувачів освіти», що відбулося 27 лютого.

      Для аналізу даного питання заступником директора  Мартиненко С.В було проведено анкетування учнів 3-9класів, батьків 5-9 класах, моніторинг обсягу,змісту та  структури домашніх завдань,  відвідані уроки.  Під час обговорення  було   зазначено, що у сучасних умовах   обсяг домашнього завдання орієнтується на учня, базується з урахуванням інтересів та  можливостей учня, потребує мотивуючих стимулів, зворотнього зв’язку та диференціації.    

   В ході засідання були визначені  напрями для подальшого вдосконалення ефективності домашніх завдань, надані рекомендації  практичного характеру.

Залишити відповідь