2 квітня – Міжнародний день дитячої книги

«Книга – це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе, – писав український педагог В. Сухомлинський, підкреслюючи надзвичайно важливу роль дитячої книги у формуванні світогляду підростаючого покоління. Чи стане книга духовною скарбницею для кожної дитини – залежить від нас, дорослих.

В Україні популярною серед тих, хто вмів читати, була «Читанка для малих дітей…» М. Шашкевича (1850). Суто дитяча література народилася аж через сто років – у дев’ятнадцятому столітті з появою братів Грімм. Їхні твори відразу привернули до себе увагу малечі. І дотепер ми не уявляємо, як можна вирости і не знати таких чудових казок, як, наприклад, про Білосніжку і Сплячу Красуню. Але саме Гансу Крістіану Андерсену вдалося змінити ставлення до дитячих книг та неймовірно розвинути й збагатити цей вид художньої літератури. А ще саме в день його народження – 2 квітня – в усьому світі святкують Міжнародний день дитячої книги.

Мабуть, найкращий спосіб відсвяткувати Міжнародний день дитячої книги – це придбати дитині нову цікаву історію чи записати дитину в шкільну бібліотеку, де таких історій безліч!

https://youtu.be/Cow3_F4a4wk: 2 квітня – Міжнародний день дитячої книги

Залишити відповідь