Онлайн – зустріч з іноземними друзями, у рамках тижня іноземних мов

    З 13 по 17 лютого в гімназії №2 проходив тиждень іноземних мов. Багато різних заходів та було організовано вчителями іноземних мов онлайн, враховуючи нинішній формат навчання. Але особливо цікавою та незвичною стала для дітей зустріч зі справжніми носіями мов, у тому числі й німецької. Ця відео зустріч відбулася 16 лютого з носієм німецької мови Барбарою, німкенею за походженням, колишнею лікаркою, яка вже тридцять із своїх семидесяти двох років, проживає в Британії. На зустріч в зумі вийшла також українська дівчинка-біженка, яку разом з мамою прихистила родина Барбари .
До зустрічі залучилися учні 7- 9 класів та вчителі школи.
Онлайн спілкування тривало біля години і викликало неймовірний інтерес серед дітей, які мали змогу «вживу» почути про країни, мови яких вивчають у школі, безпосередньо від носіїв, а також від своєї однолітки, якій довелося там жити. Діти ставили багато запитань, які їх цікавлять та хвилюють на даний момент. Дуже зворушливим для нас було почути те, що Барбара, її родина та переважна більшість мешканців Британії в курсі сумних та трагічних подій в нашій країні. Але вони підтримують Україну і морально, і матеріально, і фінасово і навіть підштовхують свої уряди до більш активних і рішучих дій з метою прийняття швидших рішень для надання необхідної допомоги Україні. Британці та й уся Європа вражені сміливістю, рішучістю та вправністю наших воїнів-захисників. І вони цілком усвідомлюють той факт, що зараз Україна захищає не лише себе, а і всю Європу, і обовязково переможе в цій війні.
Цей неймовірний досвід живого спілкування допоміг нашим дітям усвідомити, що сучасний світ дуже тісний, а володіння іноземними мовами – це нагальна потреба для сучасної людини.

Screenshot_9

зображення_viber_2023-02-18_16-14-07-384

Залишити відповідь