Сьогодні знавці історії, а завтра іі творці

Всім відомий факт, щоб правильно орієнтуватися в житті, бути освіченою людиною , треба знати минуле свого народу, його історію.
Відповідно до плану роботи гімназії, з 06.05 по 10.05 було проведено тиждень історії, девізом якого стали слова: « Сьогодні знавці історії, а завтра іі творці». Програма тижня була різноманітна та насичена заходами:

  • 6 травня для учнів 9класів було проведено історичний тест-драйв «Події моєї держави», учні 7 класів з задоволенням взяли участь в грі « Маска» – історичні постаті.
  • 7 травня онлайн- квест « Знавці минулого» захопив цікавими завданнями учнів 8класів , а учні 5 класів змагалися у розв’язувані ребусів «Вивчаємо історію».
    08 травня – тематичний день «День пам’яті та перемоги над нацизмом». Відбулося покладання квітів учнів до Меморіалу. Для здобувачів освіти 9 класів було проведено засідання історичного клубу «Точка зору». Учні мали змогу дізнатися як перевірити достовірність історичної інформації, чому важливо розвінчувати сучасні історичні міфи та висловили свою точку зору щодо подій Другої світової війни та участі в ній України.
  • До Дня Європи, 09 травня, учні 6класів взяли участь в інтерактивно-розважальній грі « Доступною мовою про Європу», семикласники здійснили заочну мандрівку країнами Європи « Знай про Європу більше».
  • І завершали тиждень історії подіями сьогодення. З учнями 8а класу провели засідання круглого столу, де обговорили події 2022-2024 рр, не забули і про тих ,хто творить історію сьогодення – про наших Героїв України. Найактивніші учасники тижня були нагороджені сертифікатами та грамотами .
    Кожен з нас повинен знати історію свого народу, своєї держави. Для народу його історія – це не просто минуле, це його душа, особливо сьогодні, коли Україна бореться за своє майбутнє, за свою незалежність.

Залишити відповідь